Ekonomi

Güçlü aracılık ve yatırımlar sayesinde Chubb’un 4. çeyrek karı arttı

Küresel bir sigorta şirketi olan Chubb Limited, güçlü sigortalama performansı ve artan yatırım geliri sayesinde dördüncü çeyrekte düzeltilmiş kârında önemli bir artış yaşadı. Bu finansal artış, şirketin hisselerinin NYSE:CB’deki piyasa sonrası işlemlerde %2,8 artmasına neden oldu.

Sigorta sektörü, büyük ölçüde işveren garantileri ve hükümetin belirli poliçelere yönelik talimatları nedeniyle istikrarlı talebiyle biliniyor. Son dönemde ekonomide hafif bir gerileme yaşanacağına dair artan iyimserlik, iş dünyasının güvenini daha da artırdı ve sigorta poliçesi harcamalarının artmasına yol açtı.

Chubb’un konsolide net yazılı primleri rapor edilen çeyrekte %13,4 arttı. Bu artış, sırasıyla %10 ve %19,9 oranında büyüyen hem ticari hem de tüketici sigortalarına yansıdı. Bonuslardaki bu büyüme, şirketin sağlığının ve müşteri çekme ve elde tutma yeteneğinin hayati bir göstergesidir.

Sigortacılar fonlarını çoğunlukla ABD Hazine tahvilleri ve üst düzey şirket tahvilleri gibi güvenli varlıklara yatırıyor. ABD Merkez Bankası’nın bir dizi faiz artırımı bu yatırımlara fayda sağladı ve sigortacıların daha yüksek getiri elde etmesini sağladı.

Chubb’un düzeltilmiş net yatırım geliri %33 oranında önemli bir artışla 1,49 milyar dolara yükseldi. Ayrıca sigorta şirketinin tek seferlik vergi avantajı hariç temel faaliyet geliri 2,28 milyar dolara, yani hisse başına 5,54 dolara yükseldi. Bu, 31 Aralık’ta sona eren bir yıl önce aynı dönemde bildirilen 1,67 milyar dolar veya hisse başına 4 dolar seviyesinden önemli bir artış.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

cicekdagi-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu